Menü Bezárás

Microsoft online (M365, O365 és Azure) licencek indulásának feltételei és részletei

 

A Microsoft online szolgáltatásainak (M365-, O365 csomagok, továbbiakban M365 és Azure) működéséhez szükséges licencek továbbított szolgáltatásként jutnak el az ügyfeleinkhez. A szolgáltatást és az ahhoz szükséges technikai infrastruktúrát a Microsoft Corporation biztosítja és kezeli, így a Cloud Professional Kft. az általa biztosított licencek elérhetőségéért felel. Amennyiben a licencek elérhetőségével probléma volna, a licencdíj tartalmazza az ehhez kapcsolódó segítségnyújtásunkat, de ez nem terjed ki a technikai, vagy a felhasználásból eredő beállítási támogatásra. Amennyiben ilyenre szükség van, ahhoz külön megállapodás szükséges.

 

A licencek indításához szükséges adatok:

 

 • M365/Azure környezet
  • Amennyiben van már M365/Azure előfizetés
  • Amennyiben nincs még M365/Azure előfizetés
   • Létre fogunk hozni egyet, amihez a cégnévből készítünk egy onmicrosoft.com-ra végződő azonosítót (pl. cegnev.onmicrosoft.com, vagy cégnevhu.onmicrosoft.com, stb.). Ha van kívánt ilyen azonosító, azt szükséges megadni és igyekszünk ezzel létrehozni a környezetet, de garantálni nem tudjuk, hogy az azonosító még szabad (ez a világon egyedülálló azonosító és lehet, hogy foglalt)
 • Számlázási adatok:
  • Cégnév:
  • Székhely:
  • Adószám:
  • Kontakt (Név, email, telefonszám):
  • E-számlát milyen mail címre küldhetjük:
 • A Microsoft számára kell a cégtől egy kontakt, aki elfogadja a Microsoft, mint szolgáltató szerződését a cég nevében, ami itt érhető el: https://www.microsoft.com/licensing/docs/customeragreement. Ezt emailen szükséges jelezni a lenti kapcsolattartói adatok megadása által és ez rendeléskor rögzítésre kerül a Microsoft rendszerében, valamint a licenc indulásakor a fenti feltételek automatikusan életbe lépnek.
  • Név:
  • Email:
  • Telefonszám:
  • Beosztás:
 • Szükséges licencek
  • Megnevezése:
  • Darabszám:
  • Havi, vagy Éves fizetésű licencek legyenek

 

A számlázás részletei (időszakok, lemondás, darabszám módosítás):

 

Legkedveltebb csomagjaink díjai:

Havi elköteleződés esetén (nettó
/db/hó)
Éves elköteleződés esetén (nettó
/db/év)
Exchange Online plan 1 4,3 € 43,0 €
M365 Business Basic 6,4 € 64,0 €
M365 Business Standard 13,3 € 133,0 €
M365 Business Premium 23,5 € 235,0 €
M365 Apps for Business 11,1 € 111,0 €
M365 Apps for Enterprise 16,2 € 162,0 €
O365 E1 10,7 € 107,0 €
O365 E3 28,6 € 286,0 €

A számlát havi licenc esetén minden hónapban, illetve éves licenc esetén minden évben számlázás napi OTP EUR deviza eladási árfolyamon Forintosítva küldjük, e-számla formájában.

 

Azure előfizetés esetén kizárólag havi fizetésre van lehetőség. A számla minden esetben utólagosan, az előző havi Azure-beli fogyasztás alapján kerül kiszámlázásra.

 

Az M365 licencek éves, vagy havi fizetési konstrukcióban bérelhetők:

         Egy cég, akár azonos típusú licenceinél is keverheti a fizetési konstrukciókat, tehát választhat adott darabszámra éves, adott darabszámra pedig havi fizetési konstrukciós licencet, a licenc várható felhasználási idejére való tekintettel.

         A havi fizetésű licencekről minden hónapban küldünk majd számlát az aktuális havi licencdíjról, Forintosítva, természetesen a mindenkor aktuális darabszám alapján. A licencek darabszáma és minősége hónap közben nőhet, csökkenésre csak hónapfordulókor van lehetőség (a hónapfordulót az adott licenc első rendelésétől számítjuk, tehát eltérhet a számlán látottaktól, mert nem minden esetben a hónap első napja. A pontos fordulónapról bátran érdeklődjetek nálunk). A licencek darabszámának, vagy minőségének (kisebb csomagra váltás) csökkentését előre szükséges jelezni, a fordulónapot megelőzően. Ennek elmulasztásakor a következő időszak változtatás nélkül kerül kiszámlázásra, a kért módosítás csak ezt követően tud érvénybe lépni.
A licencek ára havi fizetésű licencek esetén havonta változhat, nagyobb áremelkedéseket a Microsoft előre szokott jelezni.

         Az éves fizetésű licencekről minden évben küldünk majd számlát az aktuális évi licencdíjról, Forintosítva, természetesen a mindenkor aktuális darabszám alapján. (Tehát januárban például a 01.01-12.31-ig tartó licenc időszakról küldünk számlát). A licencek darabszáma és minősége év közben nőhet, csökkenésre csak évfordulókor van lehetőség (tehát pl év felénél nem). A licencek darabszámának, vagy minőségének (kisebb csomagra váltás) csökkentését előre szükséges jelezni, a fordulónapot megelőzően. Ennek elmulasztásakor a következő időszak változtatás nélkül kerül kiszámlázásra, a kért módosítás csak ezt követően tud érvénybe lépni.
A licencek ára éves fizetésű licencek esetén évente változhat, nagyobb áremelkedéseket a Microsoft előre szokott jelezni.

         A Microsoft félévente felülvizsgálja az EUR-USD keresztárfolyamot és ez alapján módosítja az EUR-s árakat, amik az adott licencek következő fordulónapján lépnek érvénybe.

 

Az M365, O365 és Azure előfizetések folyamatos teljesítésű licencek, ami azt jelenti, hogy ameddig nem jelzik, hogy nincs rájuk szükség, biztosítjuk ezeket a licenceket és küldjük hónapról-hónapra, vagy évről évre az ehhez tartozó számlát. 8 napos utalási határidővel a havi licenceket, 3 napos utalási határidővel az éves licenceket (a Microsoft számlázási metódusát követve).

 

A licencek normál esetben csak kifejezett ügyfélkérésre, vagy nem rendezett számlák esetén állíthatók le, addig a licencek aktívan rendelkezésre állnak a mindenkor kívánt mennyiségben.

 

Licencek csak fordulókor lemondhatók, hűségidő ezen túl nincs. Legalább a fordulónap előtt 72 órával szükséges jelezni, amennyiben egy licencre már nincs szükség, ellenkező esetben a következő időszakkal változatlanul folytatódik az előfizetés és számlázásra kerül a teljes éves, vagy havi időszak.

 

Egyéb, fent nem említett indokkal a licencek biztosítását csak fordulónapon, előzetes egyeztetést követően szüntethetjük meg egyoldalúan, a környezet átadásában pedig kötelesek vagyunk úgy eljárni, lehetőségeinkhez mérten, hogy a szolgáltatás más módon, zökkenőmentesen folytatódhasson.

 

A fent megadott adatokat a honlapunkon található adatkezelési tájékoztatónak megfelelően kezeljük, ezeket csak a Microsoft disztribútorokon keresztül a Microsoft Corporation számára továbbítjuk, ami a rendelés sikeres teljesítéséhez szükséges.

 

Jelen feltételek a licencek elindulását követően automatikusan életbe lépnek!

 

A Cloud Professional Kft. a fent leírtak szerint kizárólag az általa indított licencekért felelős! A Cloud Professional Kft. harmadik fél által, akár ugyanabba az M365 környezetbe, később, vagy korábban indított licencekért semmilyen felelősséget nem vállal. 

 

A feltételek változása esetén minden új licencnél, vagy meglévő, de éppen új időszakra forduló licencek esetén az aktuális feltételek az irányadók, melyek ezen az oldalon mindig elérhetőek!

 

2023.04.12.